Producenci »

Półbuty skórzane męskie wz.048

Typpółbut
Rozmiarówka
  • 40-46
Kolorbrązowy, czarny
SpodyPU
NormaPN-EN ISO 20347:2007, PN-EN 347–1:1992

Więcej szczegółów

ProducentBOOTMAN

Półbuty skórzane męskie wz.048

          Charakterystyka wyrobu

  • a)     Cholewki wykonane są ze skóry bydlęcej, licowej , grubość 1,2-1,4 mm w kolorze czarnym
  • b)     Obłożny posiadają wzmocnienia międzypodszewką zakończone miękkim wyłożeniem z pianki latexowej
  • c)     Podszewka obłożyn i zapiętek wykonane z dwoiny świńskiej
  • d)     Podszewka przyszwy wykonana z włókniny przepuszczającą parę wodną
  • e)     Wyściółka pełna, wykonana ze skóry świńskiej, posiadająca wkładkę zmiękczającą pod piętę
  • f)      Podeszwy z PU w kolorze czarnym wykonane z materiału odpornego na wielokrotne zginanie i ścieranie
  • g)     Półbuty męskie sznurowane na cztery dziurki tęgości G1/2
  • h)     Rozmiary – półbuty męskie numeracji 40 - 47
  • i)       Obuwie mają oznakowaną numerację, CE, oznaczenie zastosowanych materiałów (piktografy), informację dołączoną do każdej pary obuwia mówiąca o przechowywaniu, użytkowaniu i konserwacji
  • J)      półbuty mają wzmocnienie podnoskiem w palcach oraz usztywnioną piętę
  • Przechowywanie

    • Obuwie należy przechowywać w pomieszczeniach zamkniętych i zabezpieczonych przed zamoczeniem,
    • przewiewnych, suchych, wolnych od pleśni i grzybów, z dala od środków chemicznych i grzejników.
    • Temperatura pomieszczeń magazynowych powinna wynosić: od 5 do 24 stopni C
    • Wilgotność względna pomieszczeń magazynowych w granicach 50% -70%
    • Obuwie w pudłach powinno być przechowywane na regałach lub paletach ustawionych na podestach:

Konserwacja

  • Wilgotne obuwie należy suszyć w temperaturze nie wyższej niż 25 stopni C.
  • Kurz i błoto należy usuwać z obuwia wilgotną szmatką lub ostrą szczotką włosianą. Pastę obuwniczą nanosić równomiernie na całą powierzchnię cholewki. Po wyschnięciu obuwie wypolerować miękką szmatką lub szczotką do uzyskania połysku.
  • Do konserwacji można stosować wszystkie pasty dostępne w sprzedaży.