Półbuty skórzane męskie wz.048
Typ | półbut |
Rozmiarówka |
|
Kolor | brązowy, czarny |
Spody | PU |
Norma | PN-EN ISO 20347:2007, PN-EN 347–1:1992 |
Producent | BOOTMAN |
Pobierz:
Deklaracja zgodności | Pobierz (13.6k) |
Karta katalogowa | Pobierz (12.57k) |
Półbuty skórzane męskie wz.048
Charakterystyka wyrobu
- a) Cholewki wykonane są ze skóry bydlęcej, licowej , grubość 1,2-1,4 mm w kolorze czarnym
- b) Obłożny posiadają wzmocnienia międzypodszewką zakończone miękkim wyłożeniem z pianki latexowej
- c) Podszewka obłożyn i zapiętek wykonane z dwoiny świńskiej
- d) Podszewka przyszwy wykonana z włókniny przepuszczającą parę wodną
- e) Wyściółka pełna, wykonana ze skóry świńskiej, posiadająca wkładkę zmiękczającą pod piętę
- f) Podeszwy z PU w kolorze czarnym wykonane z materiału odpornego na wielokrotne zginanie i ścieranie
- g) Półbuty męskie sznurowane na cztery dziurki tęgości G1/2
- h) Rozmiary – półbuty męskie numeracji 40 - 47
- i) Obuwie mają oznakowaną numerację, CE, oznaczenie zastosowanych materiałów (piktografy), informację dołączoną do każdej pary obuwia mówiąca o przechowywaniu, użytkowaniu i konserwacji
- J) półbuty mają wzmocnienie podnoskiem w palcach oraz usztywnioną piętę
Przechowywanie
- Obuwie należy przechowywać w pomieszczeniach zamkniętych i zabezpieczonych przed zamoczeniem,
- przewiewnych, suchych, wolnych od pleśni i grzybów, z dala od środków chemicznych i grzejników.
- Temperatura pomieszczeń magazynowych powinna wynosić: od 5 do 24 stopni C
- Wilgotność względna pomieszczeń magazynowych w granicach 50% -70%
- Obuwie w pudłach powinno być przechowywane na regałach lub paletach ustawionych na podestach:
Konserwacja
- Wilgotne obuwie należy suszyć w temperaturze nie wyższej niż 25 stopni C.
- Kurz i błoto należy usuwać z obuwia wilgotną szmatką lub ostrą szczotką włosianą. Pastę obuwniczą nanosić równomiernie na całą powierzchnię cholewki. Po wyschnięciu obuwie wypolerować miękką szmatką lub szczotką do uzyskania połysku.
- Do konserwacji można stosować wszystkie pasty dostępne w sprzedaży.